Zilele comunei Moldovenești, pline de evenimente, muzică şi bună dispoziţie

Zilele comunei Moldovenești, pline de evenimente, muzică şi bună dispoziţie
FOTO:


Devenită o tradiție, sărbătoarea comunei Moldovenești a ajuns la o nouă ediție. Ca de fiecare dată, Zilele comunei s-au întins pe trei zile, trei zile pline de evenimente, muzică, bună dispoziție, iar pentru copii multe surprize.

Vineri, 26 august, începând cu ora 17.00, autoritățile din Moldovenești, în frunte cu primarul Ioan Mărginean și-au primit așa cum se cuvine oaspeții din localitățile înfrățite, eveniment ce avut loc la casa de cultură “Pataki Andraș” din Moldovenești, ocazie cu care gospodinele comunei s-au întrecut în bunătăți tradiționale, bucate care merită promovate, iar despre delicatesele lor vă invităm cu prima ocazie să le încercați și dumneavoastră, stimați cititori ai nostri.

Seara s-a încheiat cu un concert marca Desperado, concert care a rupt ropote de aplauze pe terenul de fotbal din Plăiești, locul ales pentru petrecerile comunei.

 Sâmbătă, a doua zi de sărbătoare a comunei Moldovenești a fost marcată de sfințirea bisericii și a casei parohiale din Moldovenesti, cu participarea Înalt Prea Sfinției sale Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicut, ocazie cu care parintele paroh Liviu Bodea a fost ridicat la gradul de Iconom Stavrofor.

După evenimentul religios, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Comunei Moldovenești, unde, pe terenul de fotbal din Plăiești a avut loc o prezentare a utilajelor agricole, o mică evoluție de la cea mai veche combină până la cele de ultimă generație.

 

În paralel, pe terenul de fotbal al școlii din Moldovenești a avut loc tradiționalul  campionatul de fotbal.

Nici cei mici nu au fost uitați, iar Trupa de teatru de păpuși Setalo din Cluj a făcut ca cei mai mici să vibreze de emoție atât la recitalul păpuşilor, cât și la concursul de tir cu arcul.

În luarea sa de cuvânt în deschiderea evenimentelor, Ioan Mărginean, primarul comunei Moldovenești a ținut să mulțumească distinșilor oaspeți din localitățile înfrățite, oficialităților prezente în comună: senatorul Alexandru Cordoș, deputatul Mircea Irimie, vicepreședintele consiliului județean Vákár István, omul care a acordat toată atenția și tot sprijinul autorităților din Moldovenești, în toate problemele întâlnite de-a lungul anilor.

Fâcând referire strict la Zilele Comunei Moldovenești, Ioan Mărginean a precizat: “Suntem 6 localități ce, împreună, formăm comuna Moldovenești. Suntem diferiți, avem gusturi diferite, ne îmbrăcăm diferit, mâncăm diferit, iar zilele comunei Moldovenești ne arată, încă o dată, că suntem uniți, suntem oameni gospodari și de aceea Zilele Comunei Moldovenești sunt pentru dumneavoastră, dragii mei, atât pentru cei stabiliți în comună, cât și pentru cei plecați în alte localități, care însă de fiecare dată numesc comuna Moldovenești acasă!

Și pentru a arăta unitatea comunei Moldovenești, Ioan Mărginean a premiat și în acest an 50 de ani de căsătorie, dând un exemplu bun pentru ceea ce înseamnă devotament, pentru ceea ce înseamnă familie, cuplurile care și-au sărbătorit nunta de aur primind din partea primarului câte o diplomă și o frumoasă sumă de bani.

 

Ziua de Sâmbătă a continuat cu recitalurile formațiilor de muzică Aranyosszek, formația Fiii Moților din Mihai Viteazu, formația Rugyek tot din Mihai Viteazu, precum și formația din localitatea Sarkeresztes. Diana Nap Mădălina, Postas Jozsi, Crina și Alexia Prața au deschis de asemenea superconcertul formației Piramis, iar seara a fost încheiată de un spectaculos foc de artificii.

Ultima zi a Zilelor Comunei Moldovenești a început la biserica unitariană din localitate, după care, împreună cu oaspeții localităților înfrățite, s-a organizat o excursie la Piatra Secului, ocazie cu care s-au împărțit păreri despre experiența vizitei în România.